Baumit

Ideje budućnosti.

Vazduh

Današnji čovek "uzima" dnevno od 8 000 do 16 000 litara vazduha, tako da je kvalitet vazduha izuzetno važan činioc zdravlja čoveka. Posebno je važan kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru gdje čovek prosečno udahne do 15 kg zraka.

Vazduh
Kvalitet vazduha

Kvalitet vazduha

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru zavisi od različitih činioca. Oni se mogu podeliti u 3 grupe:

- fizički (temperatura, ventilacija, fine čestice prašine itd.)

- biološki (bakterije, virusi, alergeni itd.)

- hemijski (npr. CO2, rastvarači...)

Vazduh kao uzrok bolesti

Ustajali zrak je uzrok mnogih bolesti dišnog sustava kao što su alergija, astma i razne respiratorne bolesti čiji je uzrok loša kvaliteta zraka.

Oni koji udišu zdrav zrak, osjećaju se bolje i žive dugovječnije.

Vazduh kao uzrok bolesti
Kakav je vazduh u vašem domu?

Kakav je vazduh u vašem domu?

Ako se želite osećati dobro unutar četiri zida vašeg doma potreban vam je veoma kvalitetan vazduh u prostoriji. Tek tada se možete potpuno odmoriti i revitalizovati svoju energiju. Za dobrobit i zdravlje pomažu vam čak i unutrašnji zidovi.

Ispravan izbor materijala

Naš životni prostor zbog energetski efikasne gradnje sve više postaje hermetičan. Građevinski materijali tako sve više utiču na kvalitet našeg života. Kada izabirate materijal za gradnju, potrebno je biti pažljiv da materijal ne sadrži štetne materije.

Ispravan izbor materijala
Vlažnost vazduha

Vlažnost vazduha

Idealna relativna vlažnost vazduha je između 40 i 60%. U vlažnim prostorima disanje je otežano, a postoji i velika mogućnost nastanka buđi. Previše suv vazduh povećava količinu čestica prašine,  i suši sluzokožu nosa što povećava mogućnost infekcije.

Baumit Klima proizvodi

Bilo da gradite novi objekt ili renovirate stari, možete se odlučiti za zdrav životni prostor. On vam daje snagu i radost življenja. Baumit već dugi niz godina razvija svoje proizvode kroz trajna, zdrava i ekološki promišljena rešenja, kao što su Baumit Klima unutrašnji malteri i Baumit Divina unutrašnje boje. Oni omogućavaju udisanje zdravog vazduha u vašem domu.

- Baumit KlimaPutz S

- Baumit StructoJoy

- Baumit Divina SilikatPrimer

- Baumit Divina Optima

- Baumit Divina Mineral

Baumit Klima proizvodi