Baumit

Ideje budućnosti.
 Pitajte naše stručnjake
 Pitajte naše stručnjake

Pitajte naše stručnjake

Baumit čini sve kako bi pomogao kupcima upoznati Baumit proizvode i sisteme. Pitajte naše stručnjake - oni će vam detaljno odgovoriti na sva vaša pitanja!


Ako imate pitanja i želite brz odgovor

nazovite Baumit podršku na broj:

011/ 347 50 82

Fasadni sistemi

Koji je fasadni sistem sa termoizolacionim pločama cenovno najpovoljniji?

Ekspandirani polistiren (stiropor) je najpristupačniji materijal za termoizolaciju vašeg doma. Takođe je i montaža EPS ploča ovih ploča vrlo jednostavna za izvođenje. Među Baumit fasadnim termoizolacionim sistemima baziranih na EPS-u, cenovno je najpovoljniji Baumit Duo sistem. 

Završni sloj

Koja je najniža temperatura vazduha na kojoj možemo nanositi završni sloj fasade?

Najniža temperatura vazduha kod nanošenja završnog sloja definisana je u tehničkom listu. Npr. za silikatni završni sloj je to temperatura. + 8 ° C , a za akrilni i silikonski završni sloj je + 5 ° C. Vreme sušenja u različitim uslovima varira, tako da se ne može točno unapred odrediti. Kvalitet postavljanja takođe zavisi i o vremenskim uslovima, kao i karakteristikama objekta, dakle, sam izvođač procenjuje da li su vremenski uslovi prikladni za pravilno nanošenje završnog sloja. Procena adekvatnosti uslova za ugradnju, zato je u domenu izvođača, koji treba garantovati kvalitet konačnog proizvoda. Baumit je takođe razvio liniju proizvoda Winter (npr. završni sloj StellaporTop Winter), koji se u skladu s uputstvima može nanositi na nižim temperaturama.