Baumit

Ideje budućnosti.

COOL tehnologija

Kod izbora nijansi završnog sloja na termoizolacionim sistemima postoji ograničenje obzirom na refleksiju nijanse i granulaciju završnog sloja.
Refleksija mora biti HBW≥25, a granulacija min.1,5 mm.
Pretamna nijansa na ETICS sistemu izaziva pregrejavanje, koje može izazvati nastanak pukotina.
Do sada su tamne nijanse bile primenjive na ETICS sistemima isključivo na malim površinama. A malom površinom smatra se svaka površina <5m2, dakle intenzivna, tamna nijansa mogla se primeniti isključivo na površinama veličine 3-4 m2.

Ali razvojem tehnologija granice se pomeraju...

Uz COOL tehnologiju i specijalne pigmente u Baumit StyleTopu omogućena je i primena tamnih nijansi na ETICS. Kod primene tamnih nijansi na ETICS potrebno je primeniti debeloslojni lepak Baumit DickschichtKlebeSpachtel ili uraditi dvostruko armiranje u lepku Baumit StarContact. EPS-F + DickschichtKlebespachtel (min 5 mm) + UniPrimer + Style tamna nijansa – cela površina. Ovakvo izvođenje armaturnog sloja treba predvideti kod izbora - 31 nijanse iz Baumit ton karte „Life“, iz reda nijansi 1 i 25 nijansi iz grupe 2 (zadnji broj 2). Važno je znati da ovde ulogu igra vrednost TSR (total solar reflectance), koja uzima u obzir ukupno sunčevo zračenje, za razliku od vrednosti refleksije nijanse HBW koja uzima u obzir samo deo vidljivog sunčevog zračenja.

Za više detalja informirajte se kod Baumit savetnika.