Baumit

Ideje budućnosti.
Lepljenje bez tiplovanja

Lepljenje bez tiplovanja

Fasadni sistemi sa izolacionim pločama (EPS, XPS ploče) se postavljaju na različite podloge zida i zbog toga ih je, osim lepljenja, potrebno dodatno učvrstiti pomoću tilplova. Baumit KlebeAnker se postavlja direktno u nosivu podlogu pre lepljenja ploča za izolaciju. Nakon toga, rozete KlebeAnkera se obrade sa lepkom. Na ovaj način se ostvaruje snažna dodatna veza sa zidom bez klasinočnog tiplovanja kroz termoizolacionu ploču.

Precizna montaža

Baumit KlebeAnker pričvrsnice se postavljaju na unapred pozicionirane tačke pre lepljenja termoizolacionih ploča. Provera ispravnog postavljanja je jednostavna, pa se tako smanjuje mogućnost  nastanka greške.

Precizna montaža
Smanjenje troškova

Smanjenje troškova

Što je izolaciona ploča od stiropora deblja to će ušteda biti veća. Ali što je izolacija deblja, to su potrebni i duži tiplovi ukoliko radite klasično tiplovanje, a time su troškovi veći. Uz upotrebu KlebeAnkera ovi troškovi otpadaju, jer je dužina KlebeAnkera uvek ista.

Baumit KlebeAnker štedi vreme.

Baumit KlebeAnker štedi vreme.

Uz Baumit KlebeAnker-e izvođenje je brže i jednostavnije. Kod upotrebe običnih tiplova potrebno je vreme jer pre postavljanja tiplova, lepak mora očvrsnuti. Izvođenje s KlebeAnkerima skraćuje proces rada, jer se oni mogu postavljati praktično već pri postavljanju skele.

Prednosti

Prednosti

- štedi energiju, vreme i smanjuje troškove

- jedna dužina za sve debljine izolacionih ploča

- sigurnost kod primene